Graag willen wij u welkom heten op onze site. Onze EHBO vereniging is opgericht in 1932 door Hr. W. Faes en Hr. J. Hannema en is van start gegaan in een zaaltje achterin het café “Valkenhof” op de Helvoirtseweg te Vught. Van daaruit heeft de vereniging nogal eens een keer moeten “verkassen” tot zelfs op de zolder van het gemeentehuis. Onze voorlaatste locatie was bij de brandweer en het Rode Kruis op de Industrieweg in Vught.

De vereniging kan trots zijn op een geschiedenis, waarin zowel cursussen als wedstrijden en hulpverleningen bij evenementen zich met de regelmaat afwisselden en nog afwisselen. In 1958 werd er een wedstrijdploeg gevormd, die een competitie aangingen met de omliggende dorpen Boxtel, Berlicum, Drunen, Oss en Waalwijk. Bij winst tijdens de regionale kampioenschappen mocht er meegedaan worden aan de districtskampioenschappen, alwaar ook het team van de Vughtse EHBO vereniging mocht vertegenwoordigen. Ettelijke bekers herinneren nog aan de gewonnen wedstrijden in die tijd.

Helaas is het in deze tijd veel moeilijker om nog een wedstrijdploeg bij elkaar te krijgen. Zoals een “oudgediende” mij vertelde: “In die tijd was er nog geen t.v. of verplichtingen, waaraan tegenwoordig voldaan moet worden. Het leven van de mensen was een stuk rustiger en EHBO was een hobby”.

Momenteel zijn wij gehuisvest in het gemeenschapshuis “de Battle Axe” in Cromvoirt, alwaar onze cursussen, herhalingslessen en vergaderingen plaatsvinden.

Binnen onze vereniging is er een bestuur van waaruit alles wordt georganiseerd, gecoördineerd en, indien mogelijk na overleg met de leden, beslissingen worden genomen. Tevens beschikt onze vereniging over 2 kaderinstructeurs en 1 lotus (dit is iemand, die de slachtofferrol op zich neemt tijdens lessen, herhalingslessen en oefeningen).